28 Mayıs 2020 Perşembe

Deep Web Nasıl Girilir?

GİRİŞ - 

Deep Web’e giriş yapabilmek için özel tarayıcılar kullanılması gerekmektedir. En popüler yolu da Tor Browser tarayıcısını bilgisayarınıza kurmanız ve bu tarayıcı üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. Tor, sürekli ve anlık olarak bulunduğunuz konumu değiştirmekte, Almanya’dan veya Güney Afrika’dan giriş yapıyormuş gibi görünürsünüz. Bundan dolayı, VPN servisleri gibi tercih edilen bir yapıya sahiptir. Tor ile giriş yaptığınızda tüm sitelerin “.onion” uzantılı değişkenlikleri olan adresleri BULUNMAKTADIR. Bunlara ulaşabilmek için de belirli bazı liste sitelere girmeniz gerekmektedir. Bildiğiniz standart domainler ve url’ler burada yoktur, bunların yerine “fajkbdsga2135.onion” gibi site adresleri vardır. Deep Web’e giriş yapan ve bu dijital dünyayı merak edenlerin ilk uğrak yeri, Deep Web’in Wikipedia’sı diyebileceğimiz Hiddenwiki’dir. Hiddenwiki.org adresinden girdiğiniz zaman bu dünyanın derinliklerine ilişkin bilgiler edinebilirsiniz.

Deep Web’e girmek suç teşkil eder mi?

Tor Browser kullanarak Deep Web’e girilmesi herhangi bir suç oluşturmaz. Tor Browser, IP adresini anlık olarak değiştiren bir anonimite aracıdır ve istenirse standart internet erişimi de sağlanabilmektedir. Deep Web legal bir dijital dünya olsa da, neredeyse tamamının yani %95’inin illegal içeriğin olduğu bir mecra olduğunu da belirtmek gerekir.

iletişim ve veri aktarımıdır, dolayısıyla bir bilgi depolama sistemi değildir. Deep Web aslında insanların kendi sunucularını kullanarak, başkalarının ulaşmasını engellemek amacıyla geliştirilen kapalı ve özel bir ağdır. Deep Web ve şu anda içinde olunan standart web dünyasının erişilebilirliğine göre katmanları ise şöyledir;

Surface web – seviye 1:

Kişiye özel bir tarayıcı kullanılmadan sosyal ağlar, haber siteleri ve bloglar gibi pek çok siteye google, Yahoo ve Bing gibi standart tarayıcılarla giriş yapılan yüzeydeki web’tir.

Bergie web – seviye 2:

Standart arama motorları ile erişilemeyen web içerikleridir. FTP serverlar, arama motorlarınca indekslenmeyen yetişkinlere yönelik siteler genellikle bu seviyededir.

Deep web – seviye 3:

Bu seviyeden itibaren Proxy kullanılması gerekmektedir. Seviye 3 proxy seviyesi ve Tor seviyesi olarak ikiye ayrılır. Proxy ile ulaşılabilen siteler, .onion uzantısı bulunmayan fakat tarayıcılar tarafından engellenmiş, illegal içerikli her çeşit sitenin yer aldığı alandır.


EmojilerEmojiler

Skibidi Toilet Oyunları