29 Mart 2020 Pazar

Karantinada Evde Yapılacak Süper Aktiviteler Listesi

Can sıkıntısı başa bela. Özellikle düzenli bir iş hayatınız veya sosyal hayatınız var ise ve artık karantina da iseniz işiniz kat kat zor olsa gerek. Belki bu günleri daha eğlenceli , eğitimli, katlanılabilir hale getirmek size iyi gelecektir. Aklınıza mutlaka gelenler vardır ama yoksa da şayet bir katkımız olsun diyerek giriştik bu galeriyi hazırlamaya.
  • Yemek Yapmak
Bu tavsiyemizi tabi ki ev hanımı bir anne üzerine alınmasın bizi taşa tutar. Normalde nadiren veya hemen hemen hiç mutfağa girmeyen biri iseniz mutlaka basit bir kaç yemek öğrenebilir hem de eğlenebilirsiniz. Veya günlük rutin yemekler yapan çalışan bir eş iseniz farklı yemekler öğrenmenin tam zamanı. Mutfak aslında zannettiğiniz kadar sıkıcı değil . Hatta minik yavrunuzla bir kek yapabilirsiniz.
  • Yapboz Yapmak
En az 2 bin parçalı bir yapboz alarak uzun süre keyifle oyalanabilirsiniz.
  • Resim Yapmak
Resim yapmak hayal gücünüzü güçlendirecektir. Stres seviyenizi düşürecektir. Yaptığınız her resim ile özgüveniniz artacaktır. Şüphesiz yapılabilecek en iyi aktivitelerinden bir tanesidir. Daha önce resim yapmaya çalışmadıysanız başlarda zorlanabilirsiniz fakat vazgeçmeyin. Her çiziminiz bir öncekinden daha iyi olacaktır.
  • Dizi veya Film İzlemek
Yıllardır uyuklayarak izlemek zorunda kaldığınız hatta uyuya kalıp izleyemediğiniz ne varsa izleyin. Nocak !
  • Yeni Bir Dil Öğrenmek
Yeni bir dili öğrenmek için belki birkaç gün yeterli gelmez ama en azından bir temel atmış olursunuz. Öğreniminiz bittiğinde o çok sevdiğiniz diziyi Türkçeymiş gibi izleyebilir, en sevdiğiniz ülkeyi ziyaret ettiğinizde vatandaşları ile konuşabilirsiniz.
  • Odanızı Düzenlemek
Düzenlemek deyince aklınıza sadece temizlik gelmesin. Eşyalarınızın yerini değiştirin, gereksiz eşyalarınızı atın ve gerekirse ışıklandırmayı yeniden yapın. Kısacası odanızı zevkinize göre tekrar düzenleyin.
  • Spor Yapmak
Canınız sıkılacak ve çerezleri, çikolataları arka arkaya yemeye başlayacaksınız. Bir noktadan sonra pişman olmamak ve bedeninizi aktif tutmak açısından 15 dakikada olsa spor yapmayı unutmayın.
  • E-Kitap okuma saati
Çocuklarınız için günlük dergi ve e-kitap okuma saati planlayabilir, teknolojiyi doğru ve kişisel gelişimlerini destekleyecek etkili bir araç olarak kullanmalarına katkı sağlayabilirsiniz. TÜBİTAK’ın çocukların ilgisini çekebilecek birçok dergiyi internet üzerinden ücretsiz olarak erişime açtığını unutmayın.
  • Görüntülü Telefonla Konuşmak
Arkadaş, akraba ve diğer insanlarla iletişim kurarken yüz yüze görüşmek yerine dijital iletişim yollarını tercih etmeniz, içinde bulunduğumuz bu dönem için oldukça doğru bir tercih olacaktır.
  • Oyun Oynamak
Evde kalınan süreçte eğitsel ve kültürel faaliyetlerin yanında eğlence için zaman ayırmanın, size ve aile üyelerinize iyi gelebileceğini unutmayınız. Aile üyeleriyle birlikte oynayabileceğiniz oyunlar bulmak hem eğlenmenizi hem de beraber vakit geçirmenizi sağlayabilir.


EmojilerEmojiler

Skibidi Toilet Oyunları