8 Ocak 2021 Cuma

Ağ Güvenlik Anahtarı Nedir: Ağınızı Kolayca Koruyun

 

Ağ Güvenlik Anahtarı nedir?​

Ağınızı korumak istiyor musunuz ? Başkalarının bant genişliğinizi kullanmasını istemiyor musunuz? Cevabınız evet ise doğru yerdesiniz.

Bugün ağınızı bilgisayar korsanlarından korumada ve ayrıca bant genişliğinizin aşırı kullanımından korumada önemli bir faktör olan Ağ Güvenlik Anahtarını tartışacağız . Ancak Ağ güvenlik anahtarının ayrıntılarına girmeden önce. Ağ güvenliğini tartışalım .

Ağ Güvenliği nedir?​

Aslında, Ağ güvenliği çok geniş bir terimdir ve ağın türüne bağlı olarak farklı tanımları vardır . Temel olarak, ağ güvenliği korunmasına yönelik yapılan eylem ve ağın bütünlüğü Ağ Güvenliği olarak da bilinir.

Ayrıca, Ağ güvenliği hem donanım hem de yazılım kullanımını içerir . Aynı zamanda çeşitli tehditlerin hedeflenmesini içerir , Ağa erişenkişiler için alınan etkili önlemleri içerir .

Dijital çağın bu dünyasında, herkes ağ güvenliğini bilmeli, müşterilerine birinci sınıf hizmetler sunmak isteyen ve ayrıca müşterilerinin ağ güvenliğine sahip olmasını önemseyen her kuruluş .

Ayrıca şirket ağınızın saldırıya uğraması itibarınız için de iyi değildir. Yalnızca ağ güvenlik anahtarı kelimesi, çok sayıda teknolojiyi , cihazı ve işlemi içeren çok geniş bir terimdir .

Ağlar için güvenliği uygularken hem donanım hem de yazılıma ihtiyaç vardır.

Ağ Güvenliği Temelleri​

Bunlar da havalı görünen üst düzey tanımlardır , ancak bu tanımları ve fikirleri ağda nasıl uyguluyorsunuz? Bir keresinde harika bir Ağ Analisti Stephen Northcutt , aşağıda verilen ağ güvenliğinin temellerini anlattı :

Koruma:​

Bir ağın güvenliğini sağlamak için yapmanız gereken ilk adım , ağın her cihazı için tanımlanan Koruma veya önceden belirlenmiş kurallardır . Bunu yaparak en azından ağ herhangi bir zamanda saldırılara açık olmayacak, en azından sitenizden bir çeşit korumaya sahip olacaktır.

Güçlü bir güvenlik anahtarı kullanarak sistemi en son güncellemelere göre yapılandırma, İletimi şifreli hale getirme .

Tespit etme:​

Ağdaki davranış değişikliğini veya ağ trafiği olağandışı bir şey gösterdiğinde çabucak anlayabilmeli ve ayrıca ağın en son yapılandırmasının nasıl ve ne zaman değiştirildiğini not almalısınız .

Buna NDR ( Ağ Algılama ve Yanıt ) da denir . Cevap terimi bir sonraki noktada tartışılacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir başka ilginç nokta da, NDR yaparak ağın, ağınızı geçebilecek hem bilinen hem de bilinmeyen tehditlere hazır hale gelmesidir.





Tepki / Tepki:​

Ağ algılama ile birlikte yapılır . Bu nedenle, temelde yanıt, farklı kuruluşlar tarafından ağlarını güvende tutmak ve varsa savunmasız noktaları düzeltmek için kullanılan çok popüler bir yöntemdir . Bu ağ güvenliğiadımında, ağın adli araştırması yapılır. Saldırının temel nedenini bulmak için.

Bu adımlarla ağ, kötü amaçlı yazılım hırsızlıklarından ve kötü amaçlı olmayan saldırılardan da korunabilir. Bu aynı zamanda kuruluşa ağda neler olduğu ve ağda hangi verilerin tutulduğu konusunda biraz daha fazla görünürlük sağlar .

Büyük güvenlik uzmanları , ağı bir bölge olarak görürler, ancak korunacak bir hat veya nokta olarak değil, çünkü ağ çok geniş olabilir ve saldırılar herhangi bir taraftan gelebilir. Dolayısıyla, Ağ Güvenliğinde DerinlikteSavunma stratejisi , ağın her noktasını güvence altına almak için izlenir.

Ağ Güvenliği nasıl çalışır?​

Ağ güvenliği de katmanda uygulanır ve her katmanda, yalnızca yetkili kullanıcıların belirli bir ağ düzeyine erişebilmesi ve tüm saldırganların , ağı açıklardan ve gerçekleştirilen tehditlerden kurtarmak için erişimlerinin engellenmesi için bir dizi kural ve politika vardır.

Ağ Güvenliği Yöntemleri​

Ağ güvenliğini gerçek hayatta uygulamak için, çeşitli güvenlik uzmanları tarafından kullanılan bazı kurallar ve çeşitli özel teknikler vardır. Yöntemlerden bazıları aşağıda listelenmiştir:

1.) Güvenlik Duvarları:​

Güvenlik duvarı, ağa giren ve çıkan ağa göz kulak olan bekçiler gibidir . Güvenlik duvarının bir diğer önemli sorumluluğu, bir kullanıcının bir ağa girip giremeyeceğine yönetici tarafından belirlenen bazı kriterlere göre karar vermektir .

Paket başlıklarını ve gelen trafiğin IP'si gibi diğer verileri kullanarak trafiği analiz eder . Güvenlik duvarı, ağların çoğunda neredeyse kolayca uygulanabilir.

Güvenlik duvarları hem donanıma hem de yazılıma dayalı olabilir, ancak yalnızca WAF (Web Uygulaması Güvenlik Duvarı)uyguladıysanız , ağ saldırılarınızı Web sunucusunun kendisine göre koruyabilir, ağa karşı koruma için yazılım veya donanıma dayalı harici bir güvenlik duvarına sahip olmanız gerekir. saldırılar.

2.) Saldırı tespiti ve önlenmesi:​

Bu sistemler ağ trafiğini tarar ve ağa gelen tüm saldırıları engeller

3.) Ağ Segmentasyonu:​

Ağı segmentlere ayırma ve ağ menkul kıymetlerini uygulama sürecidir ve ayrıca bir politikayı çok kolay bir şekilde uygulamayı kolaylaştırır.

4.) Davranış analizi:​

Ağ güvenliği uzmanı, ağın normal davranışı ile ağ saldırı altındaysa ağın anormal davranışı arasındaki tüm farkları bilmelidir, çünkü saldırıları ne kadar hızlı tanımak , çözümü çok geç olmadan o kadar hızlı uygulayabilirsiniz .

5.) Uygulama güvenliği:​

Hepimizin bildiği gibi, kullanıcının verileri ağa iletebileceği veya bir ağa bağlanabileceği çeşitli yollar vardır . Bu yüzden belirli bir ağaerişim sağlayan uygulamaların güvenli olması çok önemlidir .

Güvenli olmayan uygulamalar saldırılara karşı savunmasızdır. Bu önemli uygulamaları kilitlemek, düzeltmek ve yeniden başlatmak için hem donanıma hem de yazılıma sahip olmanız gerekir. Ne yazık ki, herhangi bir uygulama bir miktar boşluk veya diğerini içerir.

6.) Erişim Kontrolü:​

Ağ güvenliği, ağın gerçek kullanıcı ile sahte kullanıcıyı kolayca ayırt edebileceği şekilde yapılmalıdır . Ağ açısından, yetkisiz bir kullanıcının ağa girmesini engelleyebilmelidir.

Ayrıca, erişim kontrolü , belirli bir kullanıcı tarafından ne kadar ağ kaynağının kullanılabileceğini yönetir . Ağ güvenliği, kaynakların planlı ve yetkilendirilmiş bir şekilde kullanımını da içermelidir .

7.) VPN:​

Bu, günümüzde en çok kullanılan ve en yaygın kullanılan ağ güvenlik aracıdır. Sahte bir IPoluşturarak temelde sahte bir konum(cihazınızın sahte konumu) oluşturan bir araç .

Bu aynı zamanda sizinle web sunucusu arasında iletilen verilerin tamamen güvenli ve emniyetli olmasını sağlar .

8.) Mobil cihaz ve kablosuz güvenlik:​

Kaç kez halka açık kablosuz ağa bağlandınız ve güvenliğinizi düşündünüz? Cep telefonlarımız gibi bir ağa bağlanan kablosuz cihazlar ağ güvenliğinde bir istisna değildir . Ayrıca, saldırganın hassas bilgilere erişmek için kullanabileceği her türlü kusuru da içerecektir.

Yukarıdaki yöntemleri kolayca ve sorunsuz bir yaklaşımla uygulamak için . Kullanılabilir belirli bir Ağ güvenlik yazılımı listesi vardır ve bunlardan bazıları aşağıda listelenmiştir. Temel olarak bunlar, ağa bağlı olarak uygulanan farklı güvenlik duvarı türleridir.

  1. Ağ Güvenlik Duvarları
  2. Ağ Bölümleme güvenlik duvarları
  3. Birleşik Tehdit yönetimi
  4. Web uygulaması Güvenlik Duvarları (WAF)

Harika bir ağ güvenliği yöntemi uyguladıktan sonra, ağ uzmanları da çeşitli araçlar kullanarak ağı sürekli olarak gözlemleyecektir . Bunlardan bazıları aşağıda listelenmiştir

  • Nessus gibi güvenlik açığı tarayıcısı
  • Paket dinleyiciler: Bu yöntem, bir ağa saldırmak için de kullanılır.
  • Efsanevi Snort gibi yazılımları kullanan Ağ Algılama ve Yanıt (NDR).
  • Penetrasyon Test Yazılımı.

Ağ Güvenliğinin Avantajları:​

Ağ güvenliğinin birçok avantajı vardır ve kariyerinizi büyütmek için de çok iyi bir alandır Bir Ağ güvenlik analistinin sahip olması gereken temel atamalardan bazıları CISO (Baş bilgi güvenliği görevlisi) , FCA (Adli Bilgisayar Analisti) , Sızma testi için test cihazı.

Ağ güvenliği çok önemlidir çünkü her kuruluş için gereklidir ve ağ güvenliği de herhangi bir şirket için itibar meselesidir.

1.) Geliştirilmiş verimlilik:​

Hepimizin bildiği gibi, bir ağa saldırıldığında verileri kaybolur ve hem verileri hem de ağı düzeltmek oldukça uzun bir zaman alır .

Bu fazladan zaman, ağın üretkenliğini düşürür ve ağ üzerindeki tüm çalışmalar durdurulur ve kullanıcılar da ağa bağlanamaz.

Ayrıca bazı ağlarda, belirli sitelere veya ağlaraerişim reddedilir, böylece bir ağdan ağınıza virüs aktarılamaz. Örneğin, yetişkinlere yönelik siteleri, oyunları ve diğer dedikodu sitelerini yasaklamak.

2.) Kâr artışı:​

Ağ güvenliğini koruyabilirsek, ağ en yüksek verimiyle çalışabilir ve ağdan kolayca daha fazla kar elde edebiliriz. Bir ağa bağlanmak için harcanan yavaşlama ve gecikme ((Gecikme yanıtı) süresi, şirketlerin karlarını kolayca tüketebilir.

3.) Müşteri Güveni:​

Güvenli bir ağ kurduğunuzda, müşteri zihninde itibarınıza dair bir imaj geliştirecek ve verilerinin ve sistemlerinin korunduğunu da bilecektir.

Ayrıca, bu güven artışı , kuruluşunuzu veya ağınızı daha fazla yeni fırsata açacaktır . Sonuçta artan karla sonuçlanır .

4.) Reaktif olmaktan çok proaktif olun:​

Şirketlerin çoğu, yalnızca ağ güvenliğine yönelik olarak yalnızca saldırgan tarafından saldırıya uğradığında harekete geçer ve bu, şirketlerin ağ güvenliği konusunda halihazırda aktif olması gereken yanlış yaklaşımdan önce değil .

MSP'nin yardımıyla , ağın güvenlik açıklarını kolayca belirleyebilir ve bunları, ağın kuruluşta herhangi bir kayıp yaşamaması için gerçek zamanlı bir hata düzeltmesi gibi ağ tamamen kapanmadan önce giderebiliriz .

Ağ Güvenlik Anahtarı nedir?​

Bir Ağ güvenlik anahtarının en temel tanımı , son kullanıcılar tarafından ağa erişim sağlamak için kullanılan bir şifre veya alfanümerik bir anahtardır. Bilgisayar ağlarında, bir aygıt ağadresini belirlemek için kullanılan başka bir anahtar da vardır, ancak bu anahtar yalnızca ve yalnızca ağa erişim sağlamak için kullanılır.

Ortak Ağ güvenlik anahtarları ve bunların protokolleri Eşdeğer Gizlilik (WEP) Kablolu, Wi-Fi Acess (WPA) ve WPA2 korumalı. Bu farklı protokollerin ağ güvenliğini sağlamanın farklı yolları vardır . Kablosuz ağlar için ilk ve en eski güvenlik anahtarı veya protokolü WEP'tir . Kurulumu çok kolaydı ama aynı zamanda birçok güvenlik açığı da var.

Daha sonra, yalnızca ağ kullanıcıları tarafından bilinmesi gereken bir PSK'ya (Paylaşımlı anahtar) sahip olan WPA kullanılarak güvenliğe alternatif bir yöntem bulundu ve WPA ile WPA2'nin kombinasyonu daha modern bir seçimdir.

Bu PSK, evinizde veya ofisinizde wifi için belirlediğiniz şifredir . Bu parola çok güçlü olmalıdır, ağın zayıf bir parolası, izinsiz girenlerin ağınıza girmesine ve hasara neden olmasına izin verir.

Günümüzde ağ güvenlik anahtarı, kullanıcının unutması durumunda kolaylıkla saklanabilmekte ve ayrıca kullanıcının her seferinde şifre girmeden otomatik olarak ağa girmesini kolaylaştırmaktadır.

Ağ güvenlik anahtarı ağını girerken genellikle ağın kilit noktalarda girilir. Ağ güvenliğinin bir örneği: Havaalanına gittiğinizde ve wifi kullanmak istediğinizde, her kullanıcının uçuş ve bilet numarası vb. Bilgilerini girmesi gerekir . Kullanıcıdan gelen bu giriş verileri, Ağ güvenlik anahtarı yardımıyla güvende tutulur. (s).

Ağ güvenlik anahtarım nedir?​

Yönlendiricide ağ güvenlik anahtarı bulma:​

Yönlendiricideki ağ güvenlik anahtarı, yönlendiricinin arka tarafında WEP anahtarı veya WPA anahtarı veya eski yönlendiricilerdeki parola olarak etiketlenmiştir . Yönlendiricinin varsayılan web arayüzünde oturum açarak da ağ güvenlik anahtarı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Windows'ta Ağ Güvenlik Anahtarını Bulma:​

1.) Başlat menüsüne ve ardından ağ paylaşım merkezine gidin ve ağ güvenliğini kontrol etmek istediğiniz ağa bağlanın

2.) Bağlanmak istediğiniz ağı seçin.

3.) Bağlı ağa sağ tıklayın (Kablosuz ağ olmalıdır) ve ardından Kablosuz ağ özelliklerine girin , ağ güvenlik seçeneklerini seçin

4.) Özellikler bölümünde , SSID, protokol, Güvenlik türü, Ağ bandı ve son olarak ağ güvenlik anahtarından çeşitli şeyler göreceksiniz.

Sonunda , ağ güvenliğinin öneminin günümüz dünyasında daha fazla olduğunu, çünkü her yerde bir ağ olduğunu ve her bir kuruluşun ağlarını güvenli tutmak istediğini söyleyerek bitireceğim . Günümüz endüstri standartlarına göre, özellikle banka şirketleri başta olmak üzere hiçbir şirket ağında herhangi bir kayıp ve kesinti istemez ve bunu akılda tutarak ağ güvenliği mühendisinin yer değeri hızla artar.


EmojilerEmojiler

Skibidi Toilet Oyunları