29 Mart 2022 Salı

Mastürbasyon insan sağlığına ne kadar zararlı?

Mastürbasyon normal şartlar altında faydalı kabul edilir, ancak her şey gibi aşırı kullanıldığında bazı zararlara neden olabilir. Aşırı mastürbasyon da karaciğeri yorabilir;  yetersizliğe ve hatta iktidarsızlığa veya erektil disfonksiyona yol açabilir. Mastürbasyon aşırı olduğunda yorgunluk, saç dökülmesi, hafıza kaybı, bulanık görme, kasık ve testis ağrıları gibi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilmektedir. GQ dergisinin seks editörü Merve Baran'a göre araştırmalar, mastürbasyonun günde en fazla normal sayı olarak sınıflandırılabileceğini, ancak günde dört defadan fazla yapıldığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini gösteriyor. Merve Baran'ın GQ Dergisi'nde "Çok Mastürbasyon Yapabilir miyim? Ne Kadar Fazladır?" başlığı altında şu ifadeler yer aldı:

Yapılan araştırmalara göre, günde dört defadan fazla yapılan mastürbasyonun ciddi sağlık problemlerine yol açtığı belirtildi





Mesele şu ki, aşırı mastürbasyon gerçekten zor ama imkansız değil. Ne sıklıkla kendini tatmin eder bilmiyorum ama sosyal ve iş hayatını etkilemediği sürece pek dikkate alınmaz. Araştırmalar bunu normal kategoriye koyuyor, günde birkaç defaya kadar ama bunu günde dört defadan fazla yapıyorsanız gerçekten fazla mesai yaptığınızı söyleyebiliriz. Mastürbasyon normal şartlar altında faydalı kabul edilir, ancak her şey gibi aşırı kullanıldığında bazı zararlara neden olabilir. Kendinizi eskisi kadar sevip sevemeyeceğinizi görmek için aşağıdakilere göz atın.


1- Aşırı mastürbasyon, otonom sinir sistemini etkileyen asetilkolinin aşırı salgılanmasına neden olur. Bu hormonun aşırı üretimi, vücuttaki dopamin ve serotonin seks hormonlarında artışa ve ayrıca çeşitli kimyasal dengesizliklere neden olur: yorgunluk, saç dökülmesi, hafıza bozukluğu, bulanık görme, kasık ve testis ağrısı…


2- Aşırı mastürbasyon da karaciğeri yorar,  yetersizliğe hatta iktidarsızlığa veya sertleşme bozukluğuna neden olabilir. Sertleşme olmadan penisten sperm sızıntısı da sık görülen bir yan etkidir. Bunu daha kolay anlaşılır kılmak istersek, aşırı kullanımdan gevşemeden spermin içeri ve dışarı akışını düzenleyen bir valf sistemi olarak düşünebilirsiniz.


3- Aşırılıkları göz önünde bulundurarak, kendini tatmin etme bağımlılığı, diğer bağımlılıklar gibi aile ve iş hayatını etkiler. Kendinizi uçuruma yakın hissediyorsanız, günlük aktivitelerinizin sıklığını azaltarak bu alışkanlığı kontrol edebilirsiniz. Tabii bunu söylemesi yapmasından daha kolay. Mastürbasyon diyetine devam edecek gücü bulamıyorsanız, kendinizi kel, iktidarsız ve yaşlanmadan emekli olmaya zorladığınızı hayal edin. Bu işe yaramazsa,  Daha azı bir karardır, daha fazlası bir kayıptır.


EmojilerEmojiler

Skibidi Toilet Oyunları