16 Haziran 2020 Salı

İnstagram Hesabınızı Güvenli Hale Getirin, Çalınma İhtimalini Olanaksız Yapın

nstagram Hesabı Güvenli Hale Getirme


Instagram hesap güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri denemeniz yeterli olacaktır.


1- Profilinize Telefon Numaranızı Eklemeyin


Bu detaya çoğu kullanıcı dikkat etmemektedir. Ancak profile numara eklemeniz güvenliğiniz açısından iyi olmayacaktır. Hesabın ele geçirilme durumunda seçenekler daha da artacaktır. Bu yüzden mutlaka telefon numaranızı gizli seçeneği açık olsa da olsa eklemeyin.


2- Şifrenizi Düzenli Olarak Değiştirin


Instagram şifre güvenliği ilk detaylar arasında bulunmaktadır. Şifrenizi düzenli olarak değiştirmeniz ve zor şifreler koymanız, kırılmasını engelleyecektir. Ayrıca güvenliğinden emin olmadığınız bilgisayar ya da telefonlardan da Instagram’a giriş yapmayın.


3- İzin Verilen Uygulamaları İnceleyin


İnternet üzerinde bir sitede takılırken ya da bir uygulama kullanırken Instagram izinlerini vermiş olabilirsiniz. Bilgisayar üzerinden Instagram’a giriş yapın ve ayarlar kısmından izin verilen uygulamalar var ise kaldırın. Eğer hesabınız kendi kendine başkalarını takip ediyor veya beğeniyorsa sizi çözüm için buraya alalım.


4- Bağlantılı Hesaplarınızı Kaldırın


Instagram ile birçok sosyal medya hesabı bağlantılı olarak çalışabilmektedir. Bağlantılı hesaplarınızdan birinin şifresinin bulunması halinde diğer hesaplarınıza da erişim sağlanacaktır. Bu yüzden bağlantılı hesaplarınızı kaldırın ya da düzenli olarak şifresini değiştirin.


5- Bilmediğiniz Bağlantılara Tıklamayın

6- Hesabınıza ikili doğrulama ekleyin.


Instagram üzerinden gelen ya da paylaşımı yapılan bağlantılara tıklamamaya özen gösterin. Bu linklerde hesabınızın çalınma ihtimali bulunmaktadır.


EmojilerEmojiler

Skibidi Toilet Oyunları