6 Nisan 2023 Perşembe

Hayali Seçmen Nedir?

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) , İstanbul Adalar’da 500’e yakın hayali seçmen tespit edildiğini açıklamasının ardından evinizde ya da apartmanınızda hayali seçmen olup olmadığını tespit etmeniz için yapmanız gerekenleri düzenledik ve sizinle paylaşıyoruz

* Bulunduğunuz adreste veya yaşadığınız apartmanda sahte seçmen olup olmadığını tespit etmek için Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Yurtiçi Seçmen Sorgulama sayfasına girin.

* Burada sorulan bilgileri girdikten sonra oturduğunuz apartman ya da evde belirtilen komşular dışında kişilerin olup olmadığını kontrol edin.

* Eğer evinizde ya da apartmanınızda yabancı seçmen (hayali seçmen) tespit ederseniz, muhtarlık, kaymakamlık ve cumhuriyet başsavcılığına başvurabilirsiniz. Ayrıca güvendiğiniz bir siyasi partiye de danışabilirsiniz.

Hayali seçmen, seçimlerde oy kullanan ancak aslında var olmayan ya da gerçek hayatta oylarını kullanamayacak durumda olan insanlardır. 

Bu terim genellikle seçimlerin dürüstlüğünü sorgulamak veya seçim sonuçlarını manipüle etmek isteyen kişiler tarafından kullanılır.

Bazı durumlarda, hayali seçmenler gerçek insanların adına oy kullanmak amacıyla yaratılır. Bu durumda, gerçek insanlar seçimlere katılmayabilir veya oy kullanmaya yetkili olmayabilirler. Bu tür hileler, seçim sonuçlarını etkilemek için kullanılabilir ve ciddi sonuçları olabilir.

Seçimlerde dürüstlüğü ve adaleti sağlamak için, seçimlerin tarafsız bir şekilde yönetilmesi ve seçimlerin denetlenmesi gerekmektedir.


EmojilerEmojiler

Skibidi Toilet Oyunları