10 Ağustos 2020 Pazartesi

Instagram Hesabının Kime Ait Olduğunu Bulma

Instagram Hesabının Kime Ait Olduğunu Bulma

Fake hesaplar özellikle de başkalarının hesaplarını kendi hesabından takip etmek istemeyen kullanıcılar tarafından kullanılır. Farklı amaçlar ile de fake yani sahte hesaplar kullanılıyor olsa da genel kullanım alanı bu şekilde özetlenebilir. Bu yazımızda sizlere Instagram fake hesap bulma işlemi hakkında tüm detayları aktaracağız.
Instagram’da bir sahte hesabın kime ait olduğu genellikle merak edilmektedir ve sahte hesapların kime ait olduğunu bulmak ise bahsedilecek olan yöntem ile oldukça kolaydır. Belirtilen adımlar izlenerek kolaylıkla Instagram’daki sahte hesapların sahipleri bulunabilir.



DETAYLI ANLATIM LİNK : https://www.youtube.com/watch?v=cmJjDbP7g2c


Instagram’da sahte hesapların sayısı gün geçtikçe artmaktadır ve bu sebeple de Instagram üzerinden açılan sahte hesaplardan rahatsızlık duyulduğu zaman Instagram’a şikâyet edilmelidir. Bu hesapların hangi hesaba ait olduğunu bulmak ise eğer şüphelenilen biri varsa oldukça kolaydır. Sahte mail adresi ile açılmamış olan hesaplar, belirtilen yöntem ile oldukça kolay şekilde bulunabilir. 

Instagram’da Hesabın Kime Ait Olduğunu Bulmak İçin Hangi Adımlar İzlenmeli?

Kolaylıkla hesapların kime ait olduğunu bulmak için Instagram’da şu adımlar izlenmeli:
  • Öncelikle giriş yapılacak olan sayfada şifremi unuttum seçeneğine tıklanır.
  • Çıkan ekrandaki kullanıcı adı kısmına sahibi öğrenilmek istenen hesabın kullanıcı adı yazılır.
  • Sonrasında ekranda şifre yenileme için bu adrese bir bağlantı gönderildiğine dair mesaj oluşur.
  • Bu mesaj ne yazık ki şifre yenileme bağlantısı gönderilen mail adresinin tamamını göstermez. Eğer hesabın ait olduğundan şüphelendiğinizi biri varsa mail adresinin harflerine bakarak az çok bu adresin kime ait olduğunu anlamanız mümkündür.
  • Fake hesabı açan kişi eğer sahte bir mail adresi ile bu Instagram hesabını oluşturduysa ne yazık ki hesabın kime ait olduğunu öğrenmek de oldukça zordur.
Bu yöntemler izlenerek özellikle de şüphelenilen biri varsa o kişinin fake hesabı olup olmadığını bulmak oldukça kolaydır. Mail adresi eğer sahta hesap değilse, şüphelenilen kişinin kim olduğu bu yolla kolaylıkla öğrenilecektir.



instagram hesabının kime ait olduğunu bulma


Instagram kullanıcıları genellikle kendi mail hesapları ile kendilerine ait hesaplar açmaktadır ancak sahte hesaplar açılırken sahta mail hesapları da kullanılabilmektedir. Bu sebeple bu yöntem eğer sahta mail hesapları ile açılmış olan Instagram hesapları için yapılıyorsa işe yaramayabilir. Şüphelenilen bir kişi varsa ve mail adresinin harfleri de onun mail adresi olabilecek gibiyse bu yöntem o zaman iş görür ve sahte hesabın kimin olduğu da kolaylıkla öğrenilebilir. Instagram’a şikâyette bulunularak da sahte hesabın kapatılması ya da gözden geçirilmesi söz konusudur.

Sizin Adınıza Açılmış Bir Sahte Hesabı Şikâyet Etme

Eğer sizin adınıza bir fake yani sahte hesap açıldığından şüphe ediyorsanız Instagram ile iletişime geçmeniz tavsiye edilir. Instagram’a “Benim adıma sahte Instagram hesabı açılmış” diye bildirmek yeterli olacaktır. Şikâyet formu doldurulur ve bu form gönderildikten kısa süre sonra geri dönüş sağlanacaktır. Bu şekilde sizin adınıza açılmış bir fake yani sahte hesap olup olmadığını da öğrenmiş olursunuz ve eğer öyle bir hesap varsa da kısa sürede Instagram tarafından kapatılacaktır. Instagram fake hesap bulma ile ilgili tüm detayları sizinle paylaştık, bizi takipte kalmaya devam edin.
Instagram Destek yazılarımız ile yaşadığınız tüm Instagram sorunlarını çözüme kavuşturun!
Fake Hesabın Kime Ait Olduğunu Bulabilir miyim?
Fake hesapların kime olduğunu bulmak için belirli yöntemler mevcuttur. Sizlere blog yazımızda sunduğumuz yöntemleri uygulayarak fake hesap sahiplerini bulabilirsiniz.
Fake Hesapları Şikayet Edebilir miyim?
Fake hesapları şikayet edebilirsiniz. Gönderilerin ya da profilin içerisinden seçenekler kısmına giderek şikayetinizi iletebilir ve hesapların incelenmesini isteyebilirsiniz.
Fake Hesapları Telefondan Tespit Edebilir miyim?
Instagram profillerinin telefondan tespit edilmesi mümkün değildir. Fake hesaplar genellikle kayıt esnasında telefon numarası ile kayıt olmazlar.


EmojilerEmojiler

Skibidi Toilet Oyunları